Gå til hovedinnhold Gå til footer

BILIMPORTØRENES EKSTRA RUSTBESKYTTELSE

Motor har sjekket hos bilimportører:

FÅR BILENE EN EKSTRA RUSTBESKYTTELSE?

Motor har spurt 27 importører om hvordan de forholder seg til rustbeskyttelse. Noen skiller seg helt klart ut med bevisste valg for å beskytte bilen mot vårt nordiske klima, som ellers gir store rustskader.

GIR UTVIDET GARANTI I OPPTIL 15 ÅR

Stadig flere bilimportører har stort fokus på å gi bilen en ekstra beskyttelse mot det tøffe klimaet som bilene utsettes for i Norge. De fleste behandler bilene i samarbeid med Norsk Antirust. Dette gir mulighet til å følge et oppfølgingsprogram som gir utvidet rustgaranti i opptil 15 år.

For eksempel forteller Hyundai at de behandler alle biler med Mercasol. De forteller også om de norske vinterforholdene som er mye tøffere enn hva biler forberedes for i dag. Peugeot/DS beskriver også godt hvor grundig de utfører understellsbehandling med Mercasol.

MG er like tydelig på dette, samtidig som de også tar med en anbefaling om å følge etterbehandlingsprogrammet som gir en utvidet rustgaranti opp til 15 år. Kia mener også at behandling alltid er positivt i det norske klima med fukt, salt og grusveier. Alle Kia får også en ekstra understellsbehandling ved import.

Det samme kan Citroën og Opel fortelle, og legger samtidig vekt på oppfølgingssystemet som bileier kan få gjennom et autorisert Mercasol antirustverksted. Oversikten over autoriserte verksteder finner du her på www.norskantirust.no/kontakt-verksted.

Undersøkelsen viser at en ekstra beskyttelse er mer regelen enn unntaket for norske bilimportører, og de aller fleste behandler bilene gjennom Norsk Antirust.

Les artikkelen her, og se om din bil har en ekstra god rustbeskyttelse https://motor.no/bil/store-forskjeller-i-rustbehandlig-av-nye-biler/192512

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.

Les mer om personvern og cookies